Primeur voor Leiden: Het Warenhuis is in 2022 het eerst Leidse bedrijf met het PSO-keurmerk

pso logo 30 trede3Voor het eerst heeft een Leids bedrijf een plek veroverd op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. Kringloopbedrijf Het Warenhuis stroomt onmiddellijk in op de hoogste trede en behaalt zelfs het PSO 30+ certificaat. Dit is niet alleen een opsteker voor Het Warenhuis maar vormt ook de basis voor een netwerk van bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het onafhankelijke meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Het heeft daarnaast tot doel deelnemende bedrijven in een handelsnetwerk te verbinden. De PSO is de laatste jaren uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

Het 30+ certificaat betekent dat meer dan 30% van de medewerkers van Stichting Kringloopbedrijf Het Warenhuis een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. In totaal gaat het om meer dan 100 mensen die verspreid over drie winkels en twee werkplaatsen hun best doen om te groeien en ontwikkelen; zowel persoonlijk als qua vaardigheden.

Aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. Honderden gemeenten eisen inmiddels van hun zakenpartners een meetbare vorm van sociaal ondernemen. Dit meetinstrument heet Social Return on Investment (SROI). De plaatsing op de PSO ladder draagt hiertoe bij, maar ook zaken doen met een bedrijf dat PSO gecertificeerd is. Dat laatste is fijn voor de zakelijke zakelijke klanten van Het Warenhuis.
Het Circulair Warenhuis doet veel zaken met bedrijven en gemeenten die circulaire producten laten maken in de hout- en terrazzo werkplaatsen. Het gaat bijvoorbeeld om terrazzo wasbakken en vensterbanken en houten vergadertafels volledig op maat gemaakt. Door het PSO-keurmerk wordt Het Warenhuis voor deze bedrijven een partner die meetelt op hun conto sociaal ondernemen. Dit zal meer orders opleveren en dat vertalen wij, als non-profit organisatie, weer naar meer sociale werkgelegenheid.

Meer informatie over het Circulair Warenhuis vind je op www.circulairwarenhuis.nl

Meer informatie over de PSO vind je op www.PSO-Nederland.nl.

Meer informatie over Social Return on Investment vind je op https://www.maatwerkvoormensen.nl/sroi-uitgelegd/dit-is-sroi