Vrijwilligerswerk (geen dagbesteding)

Bij Stichting Kringloopbedrijf Het Warenhuis zijn we trots op alle mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten voor een beter milieu en voor hun eigen plezier, groei en ontwikkeling. We kunnen op ze bouwen en op elke afdeling van ons bedrijf kom je ze tegen. Sommigen werken hier al meer dan tien jaar.
Het Warenhuis biedt je een gezellige werkplek, want je werkt altijd in teamverband. Er werken mensen van alle leeftijden, dus je krijgt de kans nieuwe vaardigheden te leren of juist je eigen kennis en ervaring aan jonge mensen door te geven.

Hieronder staat een greep uit de mogelijkheden, maar neem vooral contact met ons op voor alle kansen om bij ons aan de slag te gaan als vrijwilliger.

Glas graveren of keramiek zandstralen (ervaring niet nodig)
In ons project Circulair Warenhuis worden artikelen gemaakt uit restmaterialen die anders weggegooid worden. We zoeken hiervoor onder andere mensen die willen leren om glazen te graveren (fijn handwerk) of keramiek willen zandstralen (snel te leren). De ontwerpen en patronen zijn gemaakt door kunstenaars. Kennis en ervaring vooraf is niet nodig. Er wordt een uitgebreide instructie gegeven en er is alle tijd en ruimte om de technieken te leren.

Hout zagen en verlijmen (ervaring niet nodig)
In de houtwerkplaats van ons project Circulair Warenhuis verzagen we grote hoeveelheden massief hout tot stroken. Stroken van verschillende houtsoorten worden vervolgens aan elkaar gelijmd zodat je mooie kleurverschillen krijgt. Hier maken we tafels en snijplanken van. In deze werkplaats hebben we ruimte voor enthousiaste vrijwilligers, met en zonder ervaring. Het plan is om van deze werkzaamheden een leerweg te maken.

Aan de slag met stoffen? (Leren) naaien met de naaimachine?
In ons naaiatelier aan de Barentszstraat maken we leuke, trendy artikelen van schoongewassen, gebruikte stoffen. Onder kundige leiding ga je aan de slag en maak je de mooiste dingen. Iedereen is welkom; mannen, vrouwen, ervaren, beginner, jong, oud. We hebben al een gezellig en gemengd groepje. Kom erbij!

Medewerker fietsenwinkel
Voor onze fietsenwinkel zoeken wij klantvriendelijke collega's die met plezier fietsen willen verkopen en uitgeven. De fietsenwinkel netjes houden hoort erbij en afrekenen is alleen met PIN, dus geen gehannes met contant geld.

Bijrijders en meubeltillers
Bijrijders gaan samen met een ervaren chauffeur spullen ophalen en bezorgen. Lekker onderweg, spieren trainen en leuke contacten met klanten en collega's opdoen. Voor onze winkel zoeken we mensen die meubels in de winkel willen zetten en ze er ook weer uit willen halen en klaar maken voor transport. Dit werk kan ook heel goed samengaan met het zijn van bijrijder, maar dat hoeft niet.

Sorteerders
Wil je zien wat er bij een groot kringloopbedrijf allemaal binnenkomt? Wil je leren hoe je waardevolle goederen kunt herkennen? Dan ben je voor dit werk geknipt.

Het Warenhuis biedt vrijwilligers een leuke, schone en veilige werkplek.
Natuurlijk draai je als vrijwilliger mee met de koffiepauzes en de lunchpauze. Koffie en thee zijn gratis. Elk jaar hebben we drie bedrijfsfeesten waar iedereen voor wordt uitgenodigd en iedereen krijgt een kerstpakket.

Nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf en op zoek naar een zinvolle besteding van je tijd? Neem vooral contact met ons op, we willen graag met je kennismaken. Bel voor meer informatie 071-5 24 00 60 en vraag naar Cindy Voorn of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..